<< Ga terug

Stadkamer houdt tweede taalwandeling door de binnenstad

Stadkamer houdt tweede taalwandeling door de binnenstad
Foto: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De straat op, op zoek naar taal. Dat is wat Stadkamer met een extra taalwandeling op dinsdag 17 september gaat doen.

Door gericht te kijken naar wat er op gebouwen en (straatnaam)borden staat geschreven, komen de deelnemers veel te weten over de betekenis van taal. De eerste wandeling tijdens de Week van de Alfabetisering was al snel volgeboekt. Voor liefhebbers is er daarom op 17 september een nieuwe kans.

Tijdens de taalwandeling leren de wandelaars niet alleen meer over hun stad, maar ook over taal. “Er ligt immers veel taal op straat, je moet er soms alleen even op gewezen worden”, volgens Stadkamer. Onder begeleiding van een gids staat de groep stil bij specifieke teksten en opschriften op gebouwen in de oude binnenstad.

De wandeling op 17 september is van 15.00 tot ongeveer 16.30 uur en begint bij Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes. Deelname is gratis en voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd of taalniveau. Maar vol is vol. Daarom dienen belangstellenden zich wel aan te melden via de website van Stadkamer.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo