De Swollenaer

Maandag, 6 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Stadkamer gaat beperkt open voor alle leden die willen lenen

Stadkamer gaat beperkt open voor alle leden die willen lenen
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE – Had Stadkamer net het afhalen van de reserveringen opgestart, vanaf maandagmiddag 11 mei kunnen alle leden weer ‘gewoon’ lenen. “We gaan nog niet helemaal open, dus er zijn aanpassingen. En natuurlijk volgen we de richtlijnen van de overheid en het RIVM”, meldt de bibliotheek.

Alle vestigingen van Stadkamer gaan open voor publiek van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Stadkamer Centrum is ook op donderdagavond tot 21.00 uur geopend. De beperkte openingstijden gelden in ieder geval tot 1 juni. De komende weken wordt bekeken hoe ook andere activiteiten weer gaan opgestart kunnen worden. Alle informatie is te vinden op de website www.stadkamer.nl.

Lenen
Wie weer zelf een boek wil uitkiezen, kan vanaf maandag bij Stadkamer terecht. Ook is het mogelijk om vooraf te reserveren en het boek op te halen in de reserveringskast. Leden die nu bericht hebben gehad dat hun reservering klaarstaat in een tasje, kunnen deze nog tot en met 20 mei afhalen. Overige reserveringen worden in de reserveringskast geplaatst op de locatie. Vanwege drukte kan het soms even duren voordat leden bericht krijgen van hun reservering.

Richtlijnen
Vanwege de richtlijnen van het RIVM zijn er nog extra regels. Bij binnenkomst krijgt men een mandje. Zo weet Stadkamer precies hoeveel mensen in het pand aanwezig zijn. Er zijn verder nog geen activiteiten en het is nog niet mogelijk om te werken, te studeren of te lezen in Stadkamer. Ook zijn alle publiekstoiletten gesloten. De Huiskamer is nog gesloten, maar ook hier wilde organisatie weer voorzichtig gaan opstarten door iets aan te bieden wat bezoekers makkelijk kunnen meenemen. Het verblijf in Stadkamer is voorlopig dus maar kort.

Vragen

Wie vragen heeft over een boek of een reservering kan altijd bellen of mailen. Men kan ook een vraag stellen aan de baliemedewerkers, maar Stadkamer wil eigenlijk rijen voor de balies voorkomen. De medewerkers kunnen dan sneller helpen door de mail of telefoon te beantwoorden.

Taalpunt
Vanaf 11 mei is ook Taalpunt weer bereikbaar voor mensen die hulp nodig hebben wij de Nederlandse taal. Er wordt op afspraak gewerkt. Meer informatie over Taalpunt is te vinden op www.stadkamer.nl/taalpunt.