De Swollenaer

Maandag, 6 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Stadkamer biedt weer volop zomeractiviteiten

Stadkamer biedt weer volop zomeractiviteiten
Foto: Grote Stadstoepkrijtwedstrijd – Kasper Veenstra
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP – Inwoners van Zwolle hoeven zich deze zomer niet te vervelen. Stadkamer heeft een breed zomerprogramma samengesteld met Street Art, Tafelgasten en zomerlezen. Zie voor alle informatie daarover www.stadkamer.nl/activiteiten.


De zomermaanden juli en augustus staan bij Stadkamer in het teken van straatkunst: van de beroemde Zwolse straatkabouter tot botanisch stoepkrijten. “Je hebt de stad nog nooit zo bekeken”, meldt de organisatie. “We nemen je mee op pad in de stad langs de meest bijzondere graffiti werken, organiseren workshops waarmee jij jouw eigen straat kan omtoveren tot een heuse buitengalerie en we geven straatkunstenaars een podium om de ontwikkeling van straatkunst te illustreren.” Elke dinsdagavond is er een wandeling en op woensdag- en vrijdagmiddag een kinderactiviteit. In augustus heeft Stadkamer een bijzondere expositie over het begin van Graffiti in Zwolle in de jaren tachtig. Stefan Alberts exposeert zijn werk en dat van anderen dat van 1981 tot 1992 is gemaakt.


Stoepkrijten
De grote stadstoepkrijtwedstrijd is inmiddels begonnen. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen tot 1 augustus meedoen. Zij maken hun eigen straatkunst met stoepkrijt. Vaders of moeders kunnen de foto op Instagram plaatsen met de hashtag #stadstoepkrijt @stadkamerzwolle, of de kinderen kunnen zelf een foto van hun kunstwerk delen. Wie inspiratie wil opdoen, vindt bij Stadkamer in Zuid, Aa-landen en Stadshagen mooie kunstwerken van examenkandidaten ArtEZ. Ook zijn er workshops kunstkrijten, botanisch stoepkrijten en citydrawing.


Tafelgasten
Stadkamer komt deze zomer ook met Tafelgasten. Deelnemers kunnen hun eigen thema, groot of klein voor jong of oud, bepalen. Ieder bedenkt zelf zijn of haar thema, Stadkamer helpt. Het gaat om een gesprek met gasten die de deelnemers zelf kiezen, zonder publiek. Er is elke keer een andere tafelheer- of dame die het onderwerp bepaalt. Stadkamer helpt om de tafelgasten te benaderen en het onderwerp goed voor het voetlicht te krijgen. Op een laagdrempelige en spontane manier kunnen zo diverse onderwerpen aan bod komen over passies, interesses en actuele ontwikkelingen.


Zomerlezen

Stadkamer zou Stadkamer niet zijn als ze geen aandacht zou hebben voor boeken en lezen. Kinderen kunnen deze zomer weer meedoen aan zomerlezen. Veel kinderen hebben een lijstje aangeleverd met favoriete boeken en kunnen hun tasje vol boeken binnenkort ophalen. Op de social media van Stadkamer staan weer diverse tips.

Zie voor meer informatie www.stadkamer.nl.