De Swollenaer

Maandag, 6 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Spoolderbergweg en Spoolderbergbrug krijgen groot onderhoud: IJsselbrug dicht

Spoolderbergweg en Spoolderbergbrug krijgen groot onderhoud: IJsselbrug dicht
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De gemeente voert van maandag 6 juli tot en met zaterdag 1 augustus groot onderhoud uit aan de Spoolderbergweg en de Spoolderbergbrug. Dit levert verkeershinder op.

Tijdens de werkzaamheden is de Spoolderbergweg vanaf de Beukenallee tot aan de IJsselbrug afgesloten voor doorgaand verkeer. De Oude Veerweg is ter hoogte van de Spoolderbergbrug ook afgesloten voor alle verkeer. Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn deze week en volgende week op de Oude Veerweg bij de brug meerdere dagen per week stremmingen voor het autoverkeer. De aannemer plaatst dan materieel.

Renovatie

De werkzaamheden aan de Spoolderbergweg bestaan voornamelijk uit het vervangen van het asfalt, de Spoolderbergbrug ondergaat een grondige renovatie. Dit betekent onder meer grootschalig herstel van beton en het behandelen van staal tegen weersinvloeden. Om al het werk goed uit te voeren, worden zowel het draaibare deel als het vaste brugdeel opgetild.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden krijgen bewoners van de Spoolderbergweg, Ruiterlaan en omgeving met hun auto tijdelijk toegang via de Thyssenbrug, dit is de fietsbrug naast de Spoolderbergbrug. Bewoners van de Oude Veerweg en omgeving kunnen de wijk bereiken via de Beukenallee. Vanwege de volledige stremming gelden er diverse omleidingen. Deze worden aangegeven met gele borden. Zie ook www.zwolle.nl/spoolderbergweg voor meer informatie.