De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Snoekvisser Hilco van Nuil houdt lezing over ‘Vissen met kunstaas en dood aas het jaar rond’

Snoekvisser Hilco van Nuil houdt lezing over ‘Vissen met kunstaas en dood aas het jaar rond’
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

WESTENHOLTE – Hilco van Nuil verzorgt op vrijdagavond 22 november een lezing in wijkcentrum Het Anker aan de Voorsterweg 36 in Westenholte. De Snoekstudiegroep Nederland-België (SNB) heeft hem uitgenodigd om te vertellen over zijn aanpak van zijn visserij op snoek gedurende het hele jaar.

De lezing begint om 19.30 uur; de zaal gaat om 19.00 uur open. De entree bedraagt 2 euro voor SNB-leden op vertoon van hun ledenpas; niet-leden betalen 5 euro. Het is voor ’t eerst in lange tijd dat de SNB in Oost-Nederland weer eens een avond organiseert. Daarom kiest ze voor Hilco. “Hij heeft een goed verhaal, vangt regelmatig dikke snoeken en kan er mooi over vertellen.”

Verloting

Hilco vertelt zijn verhaal in twee delen. Eén gaat over kunstaas visserij, het andere belicht zijn visserij met dood aas. Wie een beetje bekend is in roofvisland weet volgens de SNB wel dat Hilco door menigeen de ‘snoekenmagneet’ wordt genoemd. Het is een bijnaam die hem door zijn (vis)vriend Derk van der Molen regelmatig op Facebook wordt gegeven. Voor bezoekers geldt dat ze bij binnenkomst of later op de avond loten kunnen kopen voor een verloting met diverse prijzen. Tijdens deze avond is ook een winkelier aanwezig waar ze, al dan niet naar aanleiding van de lezing, de voorraad spullen kunnen aanvullen.

Kunstaas

Rond de lezing kan men tevens contact leggen met Henk Graafsma en Timo Oosterveen. Henk is aanwezig met zelfgebouwde en uitstekend vangende streamers, spinners en spinnerbaits. Timo kennen de meesten wel als ‘de jongste pluggenbouwer van Nederland’. Met zijn eigen jerkbaits en pluggen en zijn spuitwerk waarmee hij bestaand aas van een nieuw kleurtje voorziet, timmert hij aardig aan de weg. Bezoekers kunnen bij beide heren komen kijken en een praatje maken maar ook direct spullen kopen.