De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Sinterklaas krijgt in Zwolle een eigen journaal en een nieuw lied

Sinterklaas krijgt in Zwolle een eigen journaal en een nieuw lied
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Sinterklaas en zijn pieten komen op zaterdag 17 november aan in Zwolle. Vanaf 13.30 uur begint het programma op het Zwollefondsplein (Rodetorenplein).

Stichting Evenmenten Zwolle (SEZ) gaat dit jaar iets speciaals doen voor Sinterklaas. Er is zo veel muzikaal talent in Zwolle dat wil de stichting laten horen. Daarom maakt ze een eigen, nieuw, hip lied voor Sinterklaas. Vanaf maandag 12 november zendt RTV Focus tot aan de intocht dagelijks een SinterklaasJournaal uit, waarin iedereen kan zien dat Zwolle een nieuw lied aanbiedt aan Sinterklaas. De presentatoren van het Zwolse Sinterklaasjournaal zijn Cato Martin (Nederlandse Jeugd Musical School) en Gina Maria (bekend van Postcodeloterij waar ze Gaston heeft vervangen in zomer 2017). Het nieuwe lied voor Sinterklaas wordt samen met jongeren van De Fakkelteit, het schoolkoor van OBS de Octopus en de mini dansers van XOXO Dance Company gemaakt. Rond 10 november gaat de clip van het nieuwe lied live, zodat iedereen kan oefenen. Voor 16 november heeft SEZ in Stadkamer een Sint-Sing georganiseerd waar kinderen welkom zijn om vanaf 15.00 uur te komen oefenen voor een spiksplinter nieuw Zwols Sinterklaaslied.

Na de aankomst gaat Sinterklaas op zijn paard samen met diverse Zwolse vereningen een mooie parade door de Zwolse binnenstad afleggen. Vanaf 16.00 uur wordt Sinterklaas verrast door Zwolse talenten op het Go-kidsplein.