De Swollenaer

Zondag, 9 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Sinterklaas arriveert op zaterdag 18 november in Zwolle

Sinterklaas arriveert op zaterdag 18 november in Zwolle
uiter
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - Sinterklaas en zijn pieten komen op zaterdagmiddag 18 november rond 14.20 uur met de boot in Zwolle aan. Dit jaar wordt Sinterklaas verrast met een grote parade door de binnenstad.

De parade met pieten, gave wagens, mascottes en sprookjesfiguren wordt afgesloten bij het Grote Sinterklaasfeest op het Grote Kerkplein. Meer verklapt Stichting Evenementen Zwolle (SEZ) nog niet.

De organisatie van de intocht is in handen van SEZ. Een enthousiaste groep Zwollenaren is achter de schermen al een hele tijd bezig om alles te regelen voor dit kinderfeest. “Naast dit team kunnen wij ook dit jaar weer rekenen op de noodzakelijke steun van veel Zwolse ondernemers”, aldus SEZ-voorzitter Edwin ter Burg. “Er gaat dit jaar weer van alles gebeuren tijdens de aankomst van Sinterklaas bij het Rodetorenplein met veel ‘verrassingselementen’. Tip van ons: kom op tijd om een goed plekje te zoeken, want het wordt weer gezellig.”

Om 14.00 uur zijn er al de eerste activiteiten op en rond het Rodetorenplein en het Grote Kerkplein. Sinterklaas komt om 14.20 uur aan met de boot. Van 15.00 tot 16.00 uur is de parade door de binnenstad, gevolgd door het Grote Sinterklaasfeest op het Grote Kerkplein van 14.30 tot 17.30 uur.

Meer details over de aankomst, de parade en het feest worden binnenkort bekendgemaakt. Zie voor meer informatie ook de Facebookpagina Sinterklaas Intocht Zwolle.