De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Simon Filius wint ZomerOndernemer IJsseldelta 2020

Simon Filius wint ZomerOndernemer IJsseldelta 2020Simon Filius wint ZomerOndernemer IJsseldelta 2020
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Simon Filius (19) uit Zalk werd afgelopen donderdag met zijn bedrijf Perfect Pallet dé winnaar van ZomerOndernemer IJsseldelta. Het bedrijf dat Simon onlangs is begonnen, maakt pallet meubels op bestelling.

Door zijn overwinning mag hij regio IJsseldelta vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale. Simon is één van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar uit Zwolle en omgeving die afgelopen zomervakantie met hulp van ZomerOndernemer een bedrijf is begonnen. “Ik heb deze zomer veel nieuwe dingen over het ondernemerschap geleerd en veel leuke mensen leren kennen. Ik ben super blij dat ik de prijs heb gekregen voor ZomerOndernemer 2020 IJsseldelta”, reageert Simon.

Teleurstelling

Eén van de vaste onderdelen van de training is dat de jongeren leren omgaan met teleurstelling: Simon: “Een van de dingen die ik heb geleerd, is dat je altijd een plan B of in mijn geval een plan C moet hebben. Ik had hiervoor twee andere ideeën die niet helemaal uitwerkten naar wat ik wilde. Toen moest ik gaan kiezen wat ik wel wilde gaan doen. Vervolgens ben ik druk bezig gegaan met mijn nieuwe bedrijf genaamd Perfect Pallet dat meubels maakt voor huis en in de tuin.”

Mindset

Na zijn verkiezing tot ZomerOndernemer wil Simon hard bezig gaan met Perfect Pallet, blijven leren over het ondernemerschap en mensen ontmoeten die dezelfde mindset hebben als de mensen bij ZomerOndernemer. “Ik hoop dat mijn bedrijf binnenkort wat meer naamsbekendheid krijgt en dat we een leuk jaar tegemoet gaan.”

Administratie

Carlos Andres Perdomo Rojas (19) uit Zwolle ging er met de prijs voor de beste administratie vandoor. Carlos is eigenaar van Rojas Specialty Coffee. Hij groeide op als vijfde generatie koffieboer in Colombia. Hij verkoopt de door zijn Colombiaanse familie verbouwde eco-friendly koffie in Nederland voor een eerlijke prijs. “Het was voor mij een grote verrassing om de beste te zijn op administratief gebied. Ik denk dat het iets is dat je nooit verwacht. Hoewel administratie is waaraan ik veel aandacht besteed, omdat ik denk dat het een van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf is.”

Maatregelen

Tijdens de feestelijke Kick Out bij Brainz in Zwolle presenteerde de ZomerOndernemers hun bedrijf. De Kick Out was dit jaar wat minder uitgebreid vanwege de maatregelen. Desalniettemin kregen de aanwezigen een goed beeld van de bedrijven van de jonge ondernemers. ZomerOndernemer is een initiatief van Stichting The New Entrepreneur en vond dit jaar voor de elfde keer plaats.