De Swollenaer

Donderdag, 9 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Senioren vieren uitbundig carnaval

Senioren vieren uitbundig carnavalSenioren vieren uitbundig carnavalSenioren vieren uitbundig carnavalSenioren vieren uitbundig carnavalSenioren vieren uitbundig carnavalSenioren vieren uitbundig carnavalSenioren vieren uitbundig carnavalSenioren vieren uitbundig carnavalSenioren vieren uitbundig carnavalSenioren vieren uitbundig carnavalSenioren vieren uitbundig carnavalSenioren vieren uitbundig carnavalSenioren vieren uitbundig carnavalSenioren vieren uitbundig carnavalSenioren vieren uitbundig carnaval
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Niet de plaatselijke FC maar het Seniorencarnaval zorgde zaterdag voor extra drukte in en rond het stadion. Voor de derde keer op rij vormde Hotel Lumen het decor van het Seniorencarnaval.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het Seniorencarnaval een feest geworden voor het hele gezin. Het overvolle programma zorgde voor veel vermaak bij het voltallige publiek. Ladyspeaker deze avond was Jeannet Goudbeek. Stadsprins William van Bourgondië I en Jeugdprins Mike II openden de feestavond. Na de plechtige opening en het zingen van het bekende ’Ik ben een Zwollenaar’, begon het feest écht.

Hilarisch

Arjon Oostrom, Frank Smeekens en de in Zwolle geboren Raymond Smit brachten de stemming er goed in met Nederlandstalig repertoire. Uiteraard werden er ook Engelstalige hits uit de good old sixties ten gehore gebracht, tot groot genoegen van het publiek. Voor een hilarisch optreden zorgde evenwel Bart Juwett. Met zijn imitatie van André van Duin, kreeg hij de lachers al snel op zijn hand. Al meer dan dertig jaar imiteert hij met veel succes zijn grootste idool. Typetjes al Meneer de Bok, de Pizzabezorger en Koos Grandioos passeerden in rap tempo de revue.

Medailles

Wat ook nu niet mocht ontbreken, was de traditionele Lintjesregen. Wat doorgaans voor de neutrale bezoeker een saai onderdeel is, is dankzij een nieuwe formule toch een boeiend onderdeel van de avond geworden. Vorig jaar werd deze formule voor het eerst toegepast met de inbreng van Willem Gunneman en Menno Beijer. Deze keer deed het Zwolse duo De Haco’s een flinke duit in het zakje. Zij gaven met hun optreden de uitreiking van de verschillenden medailles de glans die het verdient. Overigens gingen de mannen achter de Haco’s ongeveer 35 jaar geleden Sassendonk al eens voor als Stadsprins Hanz I en Corné I.

Gardedansen

De dansmariekes der Eileuvers deden ook hun duit in het zakje bij de Zwolse inbreng. Een specifiek onderdeel daarbij is de Gardedans. Van oorsprong stamt het gardedansen af van het ‘Mariekedansen’. Het moderne gardedansen heeft echter niets meer te maken met dit verleden. Tevens brachten de dansmariekes op hartstochtelijke wijze enkele showdansen voor het voetlicht. Ook het optreden van de Evenementenband 103dB was een feest op zich. In een relatief korte tijd is deze band uitgegroeid tot een grote publiekstrekker tijdens diverse festivals en andere evenementen. Haar repertoire zorgt in de regel voor een feest der herkenning.