De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Senioren Diezerpoort worden geïnformeerd over reizen met het OV

Senioren Diezerpoort worden geïnformeerd over reizen met het OV
Redactie: Erik-Jan Berends

DIEZERPOORT - In opdracht van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel worden informatiebijeenkomsten gehouden voor senioren over reizen met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart..

Op vrijdag 15 september zijn de OV-ambassadeurs bij WijZ-locatie de Terp aan de Radewijnsstraat 1 in de wijk Diezerpoort. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en eindigt uiterlijk om 16.00 uur. Er is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar.

“Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig. We merken dat het voor senioren soms lastig is om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe deze kaart werkt”, aldus de OV-ambassadeurs. Zij informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat.