<< Ga terug

Scholieren gaan op pad met Zwolse ouderen

Scholieren gaan op pad met Zwolse ouderen

ZWOLLE - Stichting JOW!, het Meander College en thuiszorgorganisatie De Nieuwe Zorg Thuis werken de komende periode samen om zeventig leerlingen te koppelen aan Zwolse ouderen. Op 3 en 4 april ondernemen de scholieren samen met de deelnemende ouderen gezellige activiteiten en kunnen zij helpen bij praktische klusjes.

De stichting, een middelbare school en een zorgorganisatie vormen een bijzondere combinatie en een bijzonder project. Een project dat veel oudere Zwollenaren een dagdeel gaat plezieren of ontlasten. Projectleider Wilbert Kuipers zegt over deze unieke samenwerking: “De jongeren worden gekoppeld aan ouderen. Vanuit de oudere is er een vraag neergelegd die gericht kan zijn op het maken van een praatje onder het genot van een kop koffie, maar die evengoed kan gaan over het ophangen van een schilderij. Het idee is dat het gezellig moet zijn. En als de scholieren dan toch over de vloer komen, kunnen ze direct ook even de handen uit de mouwen steken om de oudere te helpen.”

De scholieren van het Meander College maken onder begeleiding van Stichting JOW! en De Nieuwe Zorg Thuis kennis met de doelgroep ouderen. Met onder meer workshops gaan de jongelingen ook zelf ervaren welke ongemakken ouder worden met zich meebrengt. Ouderen kunnen zich aanmelden om mee te doen. Mensen die op 3 en/of 4 april een extra paar handen kunnen gebruiken of op zoek zijn naar gezelligheid kunnen zich aanmelden via www.jow-nederland.nl/meander of bellen naar (038) 711 44 34.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo