<< Ga terug

Sassenpoort zoekt Poortwachters

Sassenpoort zoekt Poortwachters

BINNENSTAD – De Sassenpoort trekt steeds meer bezoekers en daardoor is er uitbreiding nodig van het team van ‘Poortwachters’.

Het team bestaat uit vrijwilligers die informatie geven en de bezoekers door de poort rondleiden. “We boeken al jaren bezoekersrecords. De mensen komen uit alle delen van Nederland, maar ook uit het buitenland, naar Zwolle om onze prachtige poort te bekijken,” aldus Poortwachters-voorzitter Bert Helbers.

“Sinds afgelopen zomer zijn we ook tip nummer één bij de ‘Dingen om te doen in Zwolle’ van reiswebsite TripAdvisor, dat trekt nóg meer bezoekers dus nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom.” Er is plek voor enthousiaste en communicatief vaardige vrijwilligers die minstens twee keer per maand een aantal uren op woensdag en/of zaterdag beschikbaar zijn en geen probleem hebben met de trappen van de poort. Voor nieuwe rondleiders is het natuurlijk belangrijk dat ze belangstelling hebben voor de (Zwolse) geschiedenis, maar een uitgebreide historische basiskennis is geen vereiste.

Wie belangstelling heeft om Poortwachter te worden kan via b.helbers@kpnmail.nl contact opnemen voor meer informatie.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo