De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Sassendonkse optocht krijgt financiële opsteker

Sassendonkse optocht krijgt financiële opsteker
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Marc Hüsen en zijn opvolger Hans Kersten van de Optocht Commissie Eileuvers beleefden alvast een vrolijk voorproefje op het komende Zwolse carnaval. Uit handen van ‘tribune’ Paultje Renckens en hoofdsponsor Hendrik Karabagias van In den Hoofdwacht werd hen een cheque van 3.600 euro overhandigd.

Met het geld krijgt de Sassendonkse optocht meer financiële mogelijkheden om het elan van ‘zien en gezien’ worden te versterken. Ook wordt een deel van het geld gebruikt voor entourage als muziek en ruimere start- en prijzengelden. Dat het Sassendonkse carnaval de laatste jaren in de lift zit, wordt door iedereen onderschreven. Groepen, verenigingen maar ook individueel wordt in Sassendonk veel tijd en creativiteit gestoken om er feestelijk uit te zien. Het resultaat is vaak verbluffend, zoals de praalwagens die in een lange stoet door de Zwolse binnenstad paraderen. Tijdens de carnavalsoptocht wordt ook dit jaar, evenals de vijf voorgaande jaren, een speciale tribune op de Grote Markt geplaatst. Een zitplek voor jong en oud – destijds door het Vierus gestart en via de Luttekestraat en het Gasthuisplein sinds verleden jaar neergestreken op de Nieuwe Markt - waar het publiek kan genieten van een muzikaal programma in afwachting van de optocht. Een drankje en een hapje maken het verblijf aangenaam, zeker voor mensen die geen uren kunnen of willen staan.

De Sassendonkse Optocht Tribune (SOT), waarvan de opbrengst in zijn geheel ten goede komt aan de optocht, biedt zitgelegenheid aan 325 personen. Inmiddels is een groot aantal van die plaatsen verkocht. Kaarten kosten 7,50 euro voor volwassenen, kinderen betalen 2,50 euro. De voorverkoop gaat via Scholten Fietsgoed, de Inktpot aan de Oude Vismarkt of via feenstrarex@gmail.com.