<< Ga terug

Sarah van Pruissen wordt provinciaal voorleeskampioen van Overijssel

Sarah van Pruissen wordt provinciaal voorleeskampioen van Overijssel
Foto: Eigen foto

ZWOLLE - Sarah van Pruissen van basisschool De Aquarel uit Zwolle heeft op woensdag 11 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Overijssel gewonnen.

Tijdens de provinciale finale las Sarah een fragment voor uit het boek Superheld op sokken van R.R. Russell. Op 23 mei vertegenwoordigt Sarah de provincie Overijssel tijdens de 25e landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de schouwburg van Amstelveen. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2018’ noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2018 een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de opening van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van drie tot en met dertien jaar.

Provinciaal voorleeskampioen worden is heel bijzonder. Hiervoor heeft Sarah het moeten opnemen tegen maar liefst 432 kinderen uit Overijssel. Eerst op school, daarna in de kwart- en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door Rijnbrink. In heel Nederland hebben 3474 scholen hun schoolkampioen aangemeld voor de vervolgrondes in hun provincie.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 25e keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te lezen via de website www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo