De Swollenaer

Zondag, 9 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Rutger Smit gaat 250 kilometer hardlopen door de woestijn

Rutger Smit gaat 250 kilometer hardlopen door de woestijn
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Rutger Smit loopt op 8 april de Marathon Des Sables voor Spieren voor Spieren. De zeer bijzondere en loodzware uitdaging telt 250 kilometers en wordt gehouden in de Marokkaanse Sahara.

Het is de zwaarste hardloopwedstrijd ter wereld volgens National Geographic. Deze monstertocht is verdeeld over zes etappes ,variërend van dertig tot tachtig kilometer per dag door het mulle zand en in de brandende hitte. Op het water na, dienen de hardlopers alles zelf mee te nemen wat ze die week nodig hebben: van eten tot een slaapzak en van een slaapmatje tot kleding voor de koude woestijnnachten.

Ultraloper Rutger Smit doet het niet alleen omdat hij het zelf een grote uitdaging vindt, maar ook omdat hij zoveel mogelijk geld wil ophalen voor Stichting Spieren voor Spieren. Spieren voor Spieren streeft er naar om alle vijfhonderd verschillende spierziektes de wereld uit te helpen. Daarnaast organiseert de stichting leuke evenementen voor kinderen met een spierziekte. Dit alles lukt alleen als met elkaar geld wordt ingezameld.

Bezoek https://facebook.com/mds.2018 en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de voortgang van de trainingen en aankondigingen van speciale events. Op deze Facebook pagina staat ook een link naar de Spieren voor Spieren actiepagina waar men een donatie kan doen. Want ieder kind met een spierziekte verdient spierkracht en dus spierballen. Zie ook http://www.marathondessables.com.