De Swollenaer

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Ronald Wanrooy schrijft een kilo fantasie

Ronald Wanrooy schrijft een kilo fantasie
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Zwollenaar Ronald Wanrooy is blij dat het gedaan is en dat zijn 760 pagina’s tellende fantasie epos: ‘De Halfling van Mazzar’ eindelijk bij de drukker ligt.

Aan het boek, dat bijna één kilogram weegt, ging drie jaar noeste arbeid vooraf. Het resultaat is een hardcover uitgave en een geïllustreerde versie voor iedere fantasieliefhebber. Wanrooy kwalificeert zijn werk als een avonturensprookje voor volwassenen waarin volharding, onvoorwaardelijke vriendschap, hoop en liefde centraal staan. De beeldende schrijfstijl neemt de lezer mee op een fantastische en spannende reis maar vraagt ook zijn of haar volledige aandacht. “Het is een boek dat ik heb geschreven om lezers even weg te halen uit de werkelijkheid en vooral ontspanning brengt. Verder laat ik de moraal van het verhaal bij de lezer want die is zelf slim genoeg om die eruit te filteren”, volgens Wanrooy.

‘De Halfling van Mazzar’ is niet Wanrooy’s eerste boek en zal ook niet zijn laatste zijn. Behalve een misdaadthriller (Bloedbevlekte veren) schreef Wanrooy ook al een boek voor beginnende fitnessinstructeurs, een boekje over simpel afslanken en voeding en talloze songteksten. Op dit moment werkt Wanrooy aan zijn eerste roman die als werktitel: ‘Was ik maar een rivier’ heeft. ‘De Halfling van Mazzar’ is te bestellen via ‘boekenbestellen.nl’ of verkrijgbaar via de gerenommeerde boekhandel.