De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Rodetorenplein staat bol van muziek tijdens koningsnacht en Koningsdag

Rodetorenplein staat bol van muziek tijdens koningsnacht en Koningsdag
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD – Horecagelegenheid Las Rosas heeft, in samenwerking met de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ), uitgepakt om feestvierders op koningsnacht en Koningsdag naar de binnenstad te laten komen.

Op het plein klinkt Dance met grote namen op koningsnacht en op Koningsdag is er een groot ‘80’s en 90’s till now’ feest met live bands en dj’s, inclusief een kinderplein. De muzikale Koningsdag wordt om 22.00 uur afgesloten met een vuurwerkshow.

“Enkel artiesten die naam en faam hebben in de wereld van Dance komen naar Zwolle. Geen eendagsvliegen, maar diegenen die al een poos meelopen en grote hits hebben gehad en er nog steeds er toe doen”, belooft de organisatie. “Met niemand minder dan Gregor Salto knallen we deze oranje gekleurde avond in. Vervolgens laat de internationaal bekende dj Sydney Samson het plein losgaan, waarna we afsluiten met niemand minder dan Funkerman. De dresscode is Orange with a twist, dus doe je mooiste outfit aan.”

Op Koningsdag begint het feest met de formatie That’s what she said, een live band uit de omgeving. Vervolgens voegt Boudewijn Koops zich en zet De Grote Karaoke Show het plein op z'n kop. Daarna kan het publiek zich klaarmaken voor Boomerang, een achtkoppige formatie met zangers, zangeressen, blazers en een rapper/dj. Als afsluiter van Boomerang verzorgt de HESZ een grote vuurwerkshow op het water. Op het Rodetorenplein wordt Koningsdag vervolgens afgesloten met de Freestyle Maniacs die een speciale dj set van 90’s till now draaien. Overdag is er op het plein nog een Kidsfest met diverse attracties op de parkeerplaats.