De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Rockmusical Old man on the front porch op herhaling

Ingezonden door: Theater De Stoomfabriek

DALFSEN – Wegens groot succes geprolongeerd zeggen ze wel eens en dat geldt in het bijzonder voor de rockmusical Old man on the front porch, een productie van Dalfsenaar Henri Grootenhuis. In november vorig jaar beleefde de musical z’n première in Theater De Stoomfabriek en de zaal was stijf uitverkocht. In een paar dagen welteverstaan. Een unicum, zeker voor een lokaal initiatief. Welnu, om al die mensen tegemoet te komen die vorig jaar achter het net visten toen ze een kaartje wilden kopen, komen de muzikanten nog een keer bij elkaar om het ongelooflijke verhaal te delen over een muzikale katoenplukker en zijn cigar box gitaar. Zaterdag 25 mei is de speeldatum. Aanvang: 20.00 uur.

Met zijn straatmuziekband The Boothill Stompers, een aantal gastacteurs, danseressen en zijn cigar box gitaar band The New American Farmers, neemt Henri Grootenhuis het publiek mee op een muzikale ontdekkingstocht waarin glansrollen zijn weggelegd voor een katoenplukker, een bezemsteel en een oude sigarendoos. Henri schreef het verhaal zelf, het decor werd gebouwd door de creatieve geesten van het Dalfser Kunstlokaal en een handvol vrijwilligers en voor de rest was het gewoon heel veel repeteren en vooral lol hebben.

Old man on the frontporch is een rockmusical vol zang, dans, muziek, grappige sketches en de geur van versgeplukt katoen en illegaal gestookte moonshine. Gaat dat horen, gaat dat zien. Zaterdag 25 mei in het theater aan de Vecht.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl of bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.