<< Ga terug

Renovatie van de Theodorakapel is te zien tijdens Open Monumentendag

Renovatie van de Theodorakapel is te zien tijdens Open Monumentendag
Foto: Eigen afbeelding

KAMPERPOORT - Belangstellenden kunnen op zaterdag 8 september van 11.00 tot 16.00 uur een kijkje nemen bij de renovatie van de Theodorakapel in de Zwolse wijk Kamperpoort.

In de tuin van het naastgelegen woon-, zorg- en dienstencentrum Nieuwe Haven vinden tijdens deze dag allerlei activiteiten plaats voor jong en oud.
De monumentale Theodorakapel is eigendom van woonzorgconcern IJsselheem en wordt gerenoveerd met hulp van Stichting Vrienden Theodorakapel, de gemeente Zwolle, de provincie Overijssel en De Gasthuizen. De kapel wordt vanaf 2019 naast kerkdiensten ook gebruikt voor (kleinschalige) activiteiten op het gebied van bezinning, cultuur en ontmoeting, zoals een concert, expositie of (buurt)activiteit.

De Theodorakapel is in 1904 gesticht door de parochie Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming met een legaat van burgemeestersdochter Theodora Ludovica Vos de Wael. Op de plek van haar woning aan de Harm Smeengekade worden een klooster (met kapel) en een pension voor oudere vrouwen gesticht. Het klooster maakt nu plaats voor sociale huur- en koopappartementen. De kapel blijft behouden.

In de tuin van de Nieuwe Haven is er een bakwedstrijd Heel Kamperpoort bakt, een koffietafel met (gratis) koffie en thee, een muzikaal theater van de Italianen, zijn er verhalen uit de oude doos, is er een tuincafé met hapjes en drankjes en kunnen bezoekers kennismaken met buurtmuseum Kamperpoort en genieten van de moestuin van de kinderen uit de Kamperpoort.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo