De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Regio Zwolle Congres maakt awardwinnaars bekend

Regio Zwolle Congres maakt awardwinnaars bekend
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - Jasper Bouwmeester van het in Zwolle gevestigde Fiberneering en Martin van der Sluis van PlasmaMade uit Staphorst hebben donderdagmiddag de awards voor Starter en Ondernemer van het jaar 2017 van de Regio Zwolle in de wacht gesleept. Dit gebeurde op het Regio Zwolle Congres, waar het publiek de beslissende stem mocht uitbrengen.

Starter Jasper Bouwmeester maakt unieke vezelversterkte kunststofproducten voor onder meer vliegtuigen, industrie en medische toepassingen door 3D-printtechniek. Na een studie in Delft is hij uiteindelijk bij het Polymer Science Park (PSP) in Zwolle beland waar volop kennis en netwerk aanwezig is op het gebied van kunststof. De industrie pakte zijn initiatieven positief op en dat leidde tot de eerste veelbelovende opdrachten van gerenommeerde partijen. Bouwmeester heeft een uitgebalanceerd team van adviseurs en het lectoraat kunststoftechniek van Windesheim achter zich staan. Zijn internationaal groeipotentieel wordt alom geroemd.

Allround ondernemer Van der Sluis ziet de keukensector als zijn speelveld. Hij heeft al diverse innovaties gelanceerd en met plasmafilters de afgelopen vijf jaar de markt bestormd. PlasmaMade maakt een circulair product dat de recirculatiemarkt heeft veranderd. Van der Sluis reageert ermee op gewijzigde bouwbesluiten en nieuwe EPC normen in 2021 die een huis energieneutraal maar ook steeds dichter maken. Het revolutionaire filter dat naast luchtreiniging ook zorgt voor reiniging van pollen, virussen en bacterieën is al vijftigduizend keer verkocht. Door een uitgekiend marketing concept staat de prijs vast, wordt de groei gereguleerd en is marktbederf niet mogelijk. De ondernemer zet nu met een carbonfilter zijn product nog breder in de markt.

Overige genomineerden waren Cloud Garden uit Zwolle en RYSST uit Zwolle in de categorie Starter van het jaar en 4Kids uit Heino en Zalsman uit Zwolle in de categorie Ondernemer van het jaar.

De ondernemers werden beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Jeroen Zuidberg van Zuidberg Frontline Systems, Wiebbe Bonsink van HEBO Maritiemservice, Yvo Hütte van Safety Group, Gido Frühling van Baker Tilly Berk, Edwin Peterman van HÆD en bestuurslid van MKB Regio Zwolle, onder aanvoering van juryvoorzitter Klaas Feenstra, directeur van Rabobank IJsseldelta en bestuurslid VNO-NCW Regio Zwolle. De vakjury werd ondersteund door jurysecretaris Lisa Heethaar van MKB Regio Zwolle. De vakjury heeft gekeken naar criteria als ondernemerschap, financiën, personeelsbeleid, groei, binding met de regio, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De stem van de vakjury telde voor 75 procent mee, die van het publiek voor 25 procent. De Ondernemer van het jaar Regio Zwolle 2017 wordt voorgedragen voor de Koning Willem I Prijs.

De verkiezing is een initiatief van VNO-NCW Regio Zwolle en MKB Regio Zwolle in samenwerking met Stichting Metropool Regio Zwolle.