De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Rachelle Huberts bereidt fietsrit Assen-Zwolle voor

Rachelle Huberts bereidt fietsrit Assen-Zwolle voor
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Voor Rachelle Huberts wordt zondag 9 augustus de dag van de grote test. Ze gaat dan, samen met haar maatje Linda, kijken hoe haar lichaam reageert op een lange fietstocht.

Het is de voorbereiding op de tocht van 200 kilometer die zij in op 28 december door Drenthe gaat fietsen. Rachelle komt met deze fietstocht in actie voor de Hersenstichting. De actie, getiteld ‘200 KM tegen hersenletsel’, is te vinden op internet. Haar doel is geld inzamelen voor de Hersenstichting tegen hersenletsel.

Valpartij

Rachelle heeft NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) door een valpartij met haar mountainbike. Sinds deze valpartij is haar leven enorm veranderd. Veel ziekenhuisbezoeken, maar ook het dagelijks leven staat volledig op zijn kop. Alles wat zo zelfsprekend was, is niet meer gewoon. Een verjaardag vieren gaat niet meer zoals vroeger en het bezoeken van een restaurant of feestje zit er ook niet meer in. Zelfs een stormachtige dag of felle zon zijn triggers waardoor haar klachten opspelen, zoals hoofdpijn, gevoelsverlies en krachtverlies in de ledematen.

Fietsen

Fietsen is de sport waar ze heel veel van houdt, maar ook de sport waardoor ze nu zo aangepast moet leven. Ze wil heel graag aandacht voor het dragen van een helm en duidelijk maken dat een helm dragen bij sportief fietsen geen keus is, maar pure noodzaak. Zonder het dragen van een helm was het voor haar nog veel slechter afgelopen.

Isala

Volgens de voorspelling wordt het zondag een warme dag en daarom starten de dames hun fietstocht om 05.00 uur. De eerste stop is in Meppel. Bij Sport- en gezondheidscentrum CivitaS aan de Zomerdijk 5c komen Rachelle en Linda even van de fiets voor eten en drinken en een sanitaire stop. Daarna koersen ze verder naar Isala in Zwolle. Daar eten ze een taartje om de hele periode van revalideren af te sluiten. Het is tevens het keerpunt in de route. Van daaruit fietsen ze langs Hoogeveen weer terug naar huis in Assen.