De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Quarantaine Show Zwolle is te zien op RTV Oost

Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Nu iedereen min of meer binnen moet blijven en een bezoek aan evenementen, kroegen en theaters uit den boze is, brengen RTV Oost en De Zwolse Stadsproductie de artiesten naar mensen toe. In navolging van de succesvolle Quarantaineshow vanuit de Reggehof in Goor en De Meenthe in Steenwijk is het nu, zaterdag 4 april om 21.00 uur, de beurt aan Zwolle.

Bekende Zwollenaren en artiesten hebben hun medewerking toegezegd: Tangarine, Bertolf, Erik Neimeijer (Bökkers), Rob Bults, Nachtburgemeester Jeroen van Doornik, Cedric Siegers en Sarah Lucassen, Micah & Julia en Ronald Westerhuis leveren allemaal een bijdrage, variërend van liedjes, persoonlijke statements, gedichten en een interview met Jacco Vonhof (voorzitter MKB). Tijdens deze uitzending is er extra aandacht voor de Voedselbank Nederland. De show wordt gepresenteerd door Boudewijn Koops.

Kinderen

Er is tevens veel aandacht voor kinderen, onder het motto: 'De Wereld van nu door de ogen van een kind'. "Mis jij opa en oma ook zo? Zie jij je vriendjes en klasgenoten nog wel? En hoe gaat het sporten in de woonkamer? Kookt mama net zo goed als papa?", zijn vragen die voorbij komen, volgens de initiatiefnemers. "Maar bovenal; hoe gaat het met jou en wil jij dat met ons delen?" Kinderen tussen de 6 en de 12 jaar worden uitgedaagd om hét gedicht van Overijssel te schrijven. Het beste wordt op tv voorgedragen door acteur Jules van Rijn. Een gedicht insturen kan tot vrijdag 3 april om 20.00 uur naar: info@dezwolsestadsproductie.nl.

Coronavirus

Door de huidige maatregelen van het RIVM om het coronavirus in te dammen, ligt de gehele culturele sector voorlopig stil. De Quarantaine-show zonder publiek is een spontaan initiatief van Bert Eeftink. Na de succesvolle primeur in Twente en een tweede editie in Steenwijk is het nu de beurt aan Zwolle. “Ook de Zwolse artiesten dragen graag hun steentje bij’ , aldus Boudewijn Koops en Ilona Kevelham. “Natuurlijk zullen we alle regels, zoals voorgeschreven door de experts, opvolgen. En net als bij de eerdere shows zal er ook in Zwolle geen publiek aanwezig.

De Quarantaine Show in Zwolle is een productie van RTV Oost en De Zwolse Stadsproductie in samenwerking met Zwolse Theaters, Productiehuis De Verhalenboot en Voedselbank Nederland.