De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

PvdA bezoekt gebied Zwartewaterzone

PvdA bezoekt gebied Zwartewaterzone
Foto: Monique van der Meer
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Samen met een afvaardiging van natuur- en milieuorganisaties en omwonenden brengt de PvdA-fractie zondag 6 september een bezoek aan de Zwartewaterzone.

De PvdA stelt grote vraagtekens bij de woningbouwplannen, die volgens de socialisten in strijd zijn met het Zwolse beleid. Samen met betrokkenen bekijkt de PvdA de beoogde ontwikkellocatie vanuit verschillende invalshoeken: wat betekent het voor de buurt? Wat betekent het voor de waterveiligheid, nu en in de toekomst met een veranderend klimaat? Welk effect heeft grootschalige bebouwing op de natuur? En: wat zou er wél kunnen aan ontwikkeling op die plek?

Wie vragen en/of opmerkingen heeft over het bouwproject aan de Zwartwaterzone kan een e-mail sturen naar fractie@pvdazwolle.nl.

Waarom hier bouwen? Dit schitterende gebied kan Zwolle nog mooier maken. Maar niet met huizen. Bouw de lucht in als je woningen wilt toevoegen. Ik kan alleen kortzichtige redenen bedenken om ook in dit gebied vol te stoppen met beton. Holten broek heeft hier totaal geen behoefte aan. Een bezorgde inwoner van de wijk
thepercival | maandag 7 september 2020 04:13