De Swollenaer

Zondag, 5 april 2020

Al het nieuws uit Zwolle en omstreken

PubKoor Zwolle gaat zingen in de buitenlucht

PubKoor Zwolle gaat zingen in de buitenlucht
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE-ZUID – “Steeds meer mensen raken enthousiast van het gezellige idee van het PubKoor om met elkaar in korte tijd popliedjes in te studeren en samen te zingen’, volgens de organisatoren. Voor deze vierde keer komt het PubKoor op donderdag 25 juli terug naar Grandcafé Zuijdt.

“Deze keer hopen we op een zwoele zomeravond, zodat we lekker met z’n allen op het terras van Grandcafé Zuijdt kunnen zingen,” vertelt Marinka van Zwieten, initiatiefneemster van het Zwolse PubKoor. “Op die manier is er plek voor iedereen.” Want dat is het idee achter het PubKoor: met een biertje, wijntje of kopje thee in de hand onder leiding van Marinka, Heleen en Sonja en gitaarbegeleiding van Jeffrey, twee bekende popliedjes driestemmig aanleren. In een half uur gaan alle aanwezigen de stemmen instuderen en dan samen ‘op’ voor een youtube-filmpje. En dat het aanslaat, blijkt volgens Marinka wel uit de vele enthousiaste reacties die bezoekers op eerdere edities gaven. “Nu in de buitenlucht gaan we natuurlijk met z’n allen de sterren van de hemel zingen.”

Samen zingen vinden veel mensen leuk, maar niet iedereen wil wekelijks naar een vaste koorrepetitie-avond. “Veel koren hebben zomervakantie, dus ook koormensen hebben nu alle tijd en kunnen mee doen,” zegt Marinka uitnodigend. Het PubKoor Zwolle biedt op donderdag 25 juli de mogelijkheid om lekker vrijblijvend, met vrienden op het terras, samen liedjes in te studeren. Iedereen die van gezelligheid én lekker zingen houdt, kan meedoen. De deelnemers hoeven geen koorervaring te hebben en het is voor jong en oud. Marinka: “De toegang is gratis, maar kom op tijd, we beginnen om 20.00 uur. Bij onverhoopt slecht weer zingen we binnen. De inloop is vanaf 19.30 uur op het terras van Grandcafé Zuijdt aan de Ministerlaan 254 in Zwolle-Zuid.”