De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Provincie Overijssel houdt informatiebijeenkomst voor werkzoekenden

Provincie Overijssel houdt informatiebijeenkomst voor werkzoekenden
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De provincie Overijssel wil werkzoekenden graag aan het werk helpen. Daarvoor is het project ‘Aan het werk met Smart Mobility’ opgezet. Op donderdag 14 september vindt een informatiemiddag plaats voor geïnteresseerden.

In het project ‘Aan het werk met Smart Mobility’ hebben de provincie Overijssel, de Overijsselse gemeenten, Werkplein en UWV de handen ineen geslagen. Aan werkzoekenden wordt een opleidings- en werkervaringstraject aangeboden van in totaal zes maanden. In deze periode worden deelnemers klaargestoomd voor een baan gerelateerd aan Smart Mobility binnen de overheid of het bedrijfsleven in Overijssel.

Door veranderingen in mobiliteit en infrastructuur door de opkomst van Smart Mobility, zoals zelfrijdende auto’s, digitale verkeersinformatie en elektrische auto’s, is nu en in de komende jaren veel behoefte aan gemotiveerde nieuwe medewerkers. Met dit project worden werkzoekenden hierin op weg geholpen.

De informatiemiddag voor werkzoekenden op MBO-, HBO- en WO-niveau vindt plaats op donderdag 14 september van 13.30 uur tot 16.30 uur in het Provinciehuis aan de Luttenbergstraat 2 in Zwolle. Tijdens deze middag krijgen de aanwezigen meer informatie over het traject en kunnen ze kennismaken met werkgevers uit de branche.

Geïnteresseerden voor de informatiemiddag kunnen zich vóór 11 september aanmelden via smartmobility@uwv.nl. Meer info is te vinden op www.werkenbijoverijssel.nl/smartmobility.