<< Ga terug

Project Stemband brengt drie Zwolse koren samen

Project Stemband brengt drie Zwolse koren samen

ZWOLLE-ZUID - De koren Swingshift, On-Cue en Melodysingers combineren op vrijdag 1 februari om 20.00 uur hun muzikale talenten in een gezamenlijk concert in wijkcentrum SIO in Zwolle-Zuid.

De avond is het resultaat van project Stemband, een samenwerking tussen de drie Zwolse zanggroepen en een initiatief vanuit de Zwolse Zangraad. De koren brengen op de avond een gevarieerd repertoire ten gehore, van swingende up tempo nummers en melodieuze luisterliedjes, tot musical sing-a-longs. Popkoor Swingshift, onder leiding van Mip van der Heide, trapt de avond af. Daarna is het de beurt aan vocal group On-Cue met dirigent Eline Geerdink. Na de pauze treedt pop- en musicalkoor Melodysingers op onder leiding van Martin Glas. De koren sluiten de avond feestelijk af met een verrassend gezamenlijk nummer. De entree is 2 euro (aan de deur betalen). Kinderen onder twaalf jaar kunnen gratis naar binnen.

Vanuit de Zwolse Zangraad bleek er vanuit verschillende kanten enthousiasme te bestaan voor samenwerkingen met andere koren. Swingshift, Melodysingers en On-Cue sloegen de handen ineen. Zo hebben de zanggroepen samen een zangworkshop in Stadkamer gedaan en vonden er verschillende uitwisselingen plaats tussen koorleden en dirigenten. Met project Stemband willen ze met een ontmoeting met een klein aantal andere Zwolse koren met elkaar kennismaken, kennis nemen van elkaar en daardoor leren van elkaar. Het uiteindelijke doel is verbetering van de koren en een opening creƫren om samen te werken in de toekomst. Project Stemband is mede mogelijk gemaakt door een Mix en Match subsidie vanuit Stadkamer van waaruit samenwerking wordt bevorderd.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo