De Swollenaer

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Prinses Laurentien komt thuis in Stadkamer

Prinses Laurentien komt thuis in Stadkamer
De vernieuwde centrumlocatie van Stadkamer in Zwolle is afgelopen jaar gerenoveerd. Het pand biedt plaats aan de openbare bibliotheek, maar ook aan cultuureducatie, amateurkunst en buurtcultuur. Prinses Laurentien opende het pand officieel donderdagochten
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Christiaan Schutte

ZWOLLE – De Stadkamer is open. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden verrichtte donderdag de openingshandeling van het gebouw aan de Zeven Alleetjes dat tal van functies herbergt en mensen verbindt. Het pand biedt onder meer plaats aan de openbare bibliotheek, maar ook aan cultuureducatie, amateurkunst en buurtcultuur.

Prinses Laurentien, wiens vader en oud-politicus Laurens Jan Brinkhorst werd geboren in Zwolle, vergeleek tijdens haar toespraak de Stadkamer met ‘thuis’. “Thuis is de plek waar je je veilig voelt. Het is de plek waar je jezelf kunt zijn en waar ze het beste met je voor hebben.” Het is volgens prinses Laurentien echter ook de plek waar je niet alleen iets haalt maar tevens iets brengt. Volgens haar geldt dat eveneens voor de Stadkamer als ontmoetingsplek die mensen en kennis bijeenbrengt.

Voor een uitgebreider verhaal zie de papieren editie van weekblad De Swollenaer.