De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Pop Up Cinema van Filmtheater Fraterhuis

Pop Up Cinema van Filmtheater Fraterhuis
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNNESTAD - Filmtheater Fraterhuis heeft voor het eerste weekend van augustus een nieuwe Pop Up Cinema op het Celeplein georganiseerd.

Vanwege de grote belangstelling in de voorverkoop heeft de organisatie nu al besloten om een extra avond vast te leggen. Speciaal voor alle liefhebbers begint op vrijdag 3, zaterdag 4 en donderdag 9 augustus (extra) om 22.00 uur de film ‘Le Tout Nouveau Testament’, een aanstekelijke komedie met Benoît Poelvoorde als God die moet ingrijpen wanneer zijn dochter de sterfdata van iedereen op aarde verspreidt.

God woont in Brussel samen met zijn vrouw en tienjarige dochter Ea. Hij heeft een twijfelachtige moraal, gedraagt zich pathetisch en is intimiderend tegenover zijn gezinsleden. Via zijn computer regelt - of beter gezegd - ontregelt hij alles op aarde. Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar vader. Ze hackt zijn computer en verspreidt de sterfdata van iedereen op aarde. Een actie die grote gevolgen heeft voor de mensheid. Voor God resteert geen andere optie meer dan zich onder de bevolking te begeven en dan ontdekt hij wat voor lelijke wereld hij heeft geschapen. Deze film draait om de vraag hoe je als mens moet proberen in vrede te leven met jezelf, de mensheid en de aarde.

De voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur en/of regen (binnen) door. De ingang is via de filmfoyer aan de Blijmarkt. Kaarten voor deze buitenfilms kosten 9 euro voor Vrienden en 11,50 euro regulier. Dit is inclusief programmaboekje èn koffie/thee consumptie voorafgaand aan de voorstelling. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen. Zie voor meer informatie www.filmtheaterfraterhuis.