De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Orthoptist bezoekt het Parkinson Café

Orthoptist bezoekt het Parkinson Café
Redactie: Erik-Jan Berends

AA-LANDEN - In woonzorcentrum de Rivierenhof is op donderdagmiddag 20 april weer een Parkinson Café.

Het café is een ontmoetingsplek voor mensen met Parkinson(isme), naastbetrokkenen en belangstellenden. Op deze middag krijgen bezoekers een presentatie van een orthoptist over 'Ogen en een bezoek aan de orthoptist'. "Overkomt het u dat u bij een voetbalwedstrijd meer dan twintig voetballers ziet, dan voorkomt een goede prisma veel ergernis. De naam voor deze afdeling oogheelkundigen is orthopsie, waarin de medewerkers orthoptist zijn", legt de organisatie uit.

De Rivierenhof aan de Zijpe 4 is te bereiken met buslijn 4, halte WKC Dobbe, voor de deur van de Rivierenhof. Parkeergelegenheid is er bij winkelcentrum De Dobbe aan de kant van de Merwede. De middag begint om 14.00 uur; de zaal is om 13.30 uur open. Na afloop is er gelegenheid om ervaringen te delen. Daar de organisatie de koffie en thee moeten betalen, vraagt ze 1 euro. Wie inlichtingen wil hebben over dit programma kan terecht bij de plaatselijke contactpersonen van de vereniging. Dat zijn de heer W. van der Maaten: (038) 465 18 42, vandermaaten@tele2.nl en mevrouw H. van der Honing: (038) 453 75 81, honinghet@home.nl.