<< Ga terug

Organisaties zoeken meiden die willen sporten met vluchtelingen

Organisaties zoeken meiden die willen sporten met vluchtelingen
Foto: Eigen foto

REGIO - Vrouwenplatform Carree is, in samenwerking met Sportservice Overijssel, ISK Het Erasmus en Vluchtelingenwerk Oost, op zoek naar sportieve meiden die samen willen sporten met meiden met een vluchtelingenstatus.

Minister Ank Bijleveld heeft in maart dit jaar het startsein gegeven voor het maatschappelijke diensttijd project ‘Wereldmeiden’. Het project is erop gericht om meiden die als vluchteling net in Nederland zijn te helpen om een sociaal netwerk op te bouwen. Dat gebeurt door hen in contact te brengen met andere meiden die al langer in Nederland zijn en meiden met een sportachtergrond.

Voor de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) begeleiden sportmeiden en meiden met een migratieachtergrond, meiden die nog maar net in Nederland zijn komen wonen naar sport- en beweegactiviteiten. Het doel is dat meiden door samen te sporten elkaars achtergronden leren kennen en dat er nieuwe vriendschappen ontstaan. Alle meiden maken kennis met tien verschillende sporten in een wekelijkse sportcarrousel. Daaruit kiezen zij een beweegactiviteit die ze samen vijftien weken lang verder gaan verkennen. De maatschappelijke diensttijd duurt in totaal dertig weken en kost de MDT’ers gemiddeld anderhalf uur per week. Het project Wereldmeiden wordt uitgevoerd in vijf regio’s in de provincie Overijssel om afstanden voor de meiden niet te groot te maken. Driehonderd meiden komen de komende tijd door deelname aan Wereldmeiden letterlijk en figuurlijk in beweging.

Lees meer op http://vrouwenplatformcarree.nl/sportieve-wereldmeiden-gezocht/.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo