De Swollenaer

Maandag, 10 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Oranjepret in Park Eekhout biedt volop vermaak

Oranjepret in Park Eekhout biedt volop vermaak
Foto: Ad van Halem, Zwolle
Redactie: Erik-Jan Berends

EMMAWIJK - Voor het achtste jaar op rij wordt op Koningsdag, zaterdag 27 april, het sfeervolle kinder- en familiefeest Oranjepret in Park Eekhout gehouden. Ook dit jaar biedt Stichting Oranjepret een gratis toegankelijk programma met diverse activiteiten.

Het officiële programma met onder meer theater, muziek en dans wordt om 12.00 uur geopend met een optreden van het Zwolse saxofoonorkest For Saxes Only. Vanaf 11.00 uur kunnen kinderen met hun eigen waar in het park terecht voor de welbekende kleedjesmarkt. Vanaf 12.30 uur zijn er diverse optredens en workshops in het park en de aangrenzende dierenweide met onder andere de voorstelling ‘Drie kouwelijke mussen’ van Peter van Dijk met versjes en liedjes van Annie M.G. Schmidt, een muzikaal tekenavontuur door Het Kleurfeest, Rhythm on Trash door Cup a Music, circusspelen verzorgd door Grote broer kunsteducatie, dansworkshops door Diff Dance Centre en goochelacts van Magic John. Houd de website in de gaten voor het complete programma en de tijden: www.parkeekhout.nl/oranjepret.

Oranjepret is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement voor jonge gezinnen in Zwolle en omstreken. Het stadspark ligt net buiten de drukte van de binnenstad. De gemoedelijke sfeer, het gevarieerde activiteitenaanbod, diverse zitplekken om even te relaxen en lekkere hapjes en drankjes maken Oranjepret tot een waar familiefeest.

Stichting Oranjepret is opgericht met het doel om op Koningsdag voor kinderen in de leeftijd tot circa 12 jaar een laagdrempelig evenement te organiseren, boordevol kinderactiviteiten zoals dans, theater, muziek en meer. De stichting draait op basis van vrijwilligers.