De Swollenaer

Donderdag, 9 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Openluchtbad opent inschrijving voor Zwolse zwemvierdaagse

Openluchtbad opent inschrijving voor Zwolse zwemvierdaagse
Foto: Erik-Jan Berends
Redactie: Erik-Jan Berends

WIPSTRIK - Het Openluchtbad in Zwolle staat van maandag 26 tot en met vrijdag 30 juni in het teken van de Zwolse Zwemvierdaagse. Tijdens de vierdaagse zijn ook niet-leden van het zwembad welkom.

Los van het zwemmen gebeurt er die week veel meer in en rond het water van het zwembad aan de Ceintuurbaan. De aanleiding daarvoor is het 25-jarig jubileum van het bad. Echter, voordat de vierdaagse begint, kan men deelnemen aan clinics die in het zwembad worden gehouden. Zo begint men goed voorbereid aan de zwemweek. De clinics, die worden gegeven door Sportservice Zwolle, zijn gericht op kinderen tot twaalf jaar en hun ouders en grootouders. De clinics vinden plaats op 6, 13 en 20 juni. Ze duren van 16.00 tot en met 16.45 uur. Deelnemen aan alle drie de clinics kost 5 euro. Aanmelden kan via de agenda op www.sportservicezwolle.nl.

In de week van de zwemvierdaagse moeten deelnemers tenminste vier van de vijf avonden een afstand van 500 meter zwemmen. Voor wie alleen een A-diploma heeft, volstaat 250 meter per dag. Dagelijks kunnen deelnemers starten tussen 16.00 en 18.30 uur. Wie aan het eind van de week tenminste vier dagen aan de verplichte afstand heeft voldaan, krijgt een medaille.

Deelname aan de vierdaagse kost voor leden 4 euro, niet-leden betalen 7,50 euro. Wie gebruik maakt van de voorinschrijving, krijgt korting op het deelnamebedrag. Voorinschrijven kan via www.zwem4daagse.nl.