De Swollenaer

Vrijdag, 3 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Openluchtbad gaat open met Koningsdag

Openluchtbad gaat open met Koningsdag
Foto: Erik-Jan Berends
Redactie: Erik-Jan Berends

WIPSTRIK - Het Openluchtbad gaat op Koningsdag, zaterdag 27 april, om 11.00 uur weer open.

Zwemmers kunnen tot en met 26 april in de voorverkoop voor een voordelig tarief hun abonnement kopen of verlengen. Kinderen tot 1 jaar zijn gratis (peildatum 1 mei). De openingsdag heeft een oranje tintje; er is een kleedjesmarkt voor kinderen, de boomkunstenaar Sander Boom gaat aan de slag met de gevelde suikeres en maakt hier onder meer een mooie zitbank van. Er is een springkussen en een van de sponsoren, hotel Lumen, gaat rond met lekkere hapjes.

Het Openluchtbad is een rijksmonument uit 1933 dat wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Leden doen zes uur vrijwilligerswerk per seizoen. Zo onderhouden ze het bad met elkaar, al 27 jaar lang.

Leden kunnen bovendien tien keer een introducé meenemen. De proef die vorig jaar is gedaan om nieuwe en niet-Zwollenaren eenmalig te laten kennismaken met het bad tegen de introducé prijs wordt niet voortgezet. Daarvan werd volgens het bestuur te veel misbruik gemaakt. Toeristen die in Hotel Lumen of een van de campings verblijven, kunnen via een speciale pas naar binnen. De Vroege Vogels blijven: niet-leden kunnen voor 5 euro per keer op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 07.00 tot 09.00 uur zwemmen.