De Swollenaer

Vrijdag, 3 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Op 14 september is het Open Monumentendag bij het Oude Stoomgemaal

Op 14 september is het Open Monumentendag bij het Oude Stoomgemaal
Foto: Annie van 't Zand
Ingezonden door: Oude Stoomgemaal Mastenbroek

A.s zaterdag is het Open Monumentendag en natuurlijk is Rijksmonument Het Oude Stoomgemaal die dag open van 10.00 tot 16.00 uur. Onze vrijwilligers zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven. Het gemaal is onder stoom zodat u heel goed zien kunt hoe het allemaal in z’n werk gaat.

Er zijn ook extra activiteiten. Vrijwilliger Wim Kasper en kleinzoon Jarnick van Putten zijn aanwezig. Zij laten u zien hoe je door middel van webbing een nieuwe zitting in een stoel maakt. Ook bijzonder is het inbedrijfstellen van een stoomgenerator uit de tweede wereldoorlog. Deze is onlangs gerestaureerd.

Voor de kinderen is een gratis speurtocht door het gemaal beschikbaar. In het bezoekerscentrum bent u welkom voor koffie, thee, limonade en een verpletterend uitzicht. De kaarsen met een afbeelding van het gemaal zijn nog te koop in het bezoekerscentrum.

Zoals gebruikelijk is ook het gemaal Veneriete van de buren open. Medewerkers van waterschap WDODelta zijn daar aanwezig voor het beantwoorden van al uw vragen over dat gemaal.

We zullen u zaterdag graag begroeten aan de Kamperzeedijk 7 in Genemuiden. Gratis toegang.