<< Ga terug

On-Cue wordt tweede op Top2000 Popkoren Contest 2018

On-Cue wordt tweede op Top2000 Popkoren Contest 2018
Foto: Eigen foto

ZWOLLE - De Zwolse vocal group On-Cue heeft zaterdag de gedeelde tweede plaats behaald op de Top2000 Popkoren Contest 2018 in Arnhem. Veertien koren uit het hele land gingen met elkaar de strijd aan in het Luxor Live Theater en lieten hun versies van vier Top2000 nummers horen.

Popkoor Noiz uit Heesch won tevens de tweede prijs en zanggroep Zinge uit Hendrik-Ido-Ambacht werd eerste. On-Cue pakte de jury vooral met het in a capella uitgevoerde nummer ‘Back It Up’ van Caro Emerald. De voorzitter van de jury, Ron Stoeltie (dj bij NPO Radio 5): “Het was een heel mooi en pittig arrangement dat moeiteloos en vloeiend werd uitgevoerd in een heel eigen stijl. We kennen natuurlijk allemaal het origineel. On-Cue trekt het naar zich toe als een soort jas die je aantrekt. Dat pakte de jury vanaf het allereerste moment. Heel knap als je dat kan.” Naast ‘Back It Up’ zong On-Cue de nummers ‘Sovereign Light Café’ van Keane, ‘Frozen’ van Madonna en ‘Fantasy’ van Earth, Wind & Fire.

On-Cue is een vocal group met zo’n twintig leden en staat onder leiding van dirigente Eline Geerdink. Het koor zingt vier- tot zes stemmig en vaak a capella. Het repertoire is heel divers: van bekende popsongs tot swingende latin en jazz classics. Martijn van Limbeek begeleidde On-Cue afgelopen zaterdag op piano.

Er is bij On-Cue nog plek voor nieuwe bassen. Geïnteresseerden zijn welkom om eens te komen kijken tijdens de repetities op maandagavond vanaf 20.00 uur in De Werkschuit aan de Rijnlaan 200 in de Aa-landen. Zie voor meer informatie www.on-cue.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo