De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Nieuwleusenerdijk wordt tijdelijk afgesloten voor autoverkeer

Nieuwleusenerdijk wordt tijdelijk afgesloten voor autoverkeer
Foto: Gemeente Zwolle
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Langs de zuidzijde van de Nieuwleusenerdijk op bedrijventerrein Hessenpoort komt een fietspad. De werkzaamheden hiervoor zijn begonnen op maandag 18 november. Begin volgend jaar gaat de rijbaan van de Nieuwleusenerdijk op de schop. Dan is de weg volledig afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer.

Het fietspad wordt aangelegd vanaf de rotonde bij de Steinfurtstraat/Ravenburgstraat tot de Steenwetering. Hiermee komt er ook vanaf dit punt aan beide zijden van de Nieuwleusenerdijk een fietspad. De werkzaamheden zijn naar verwachting op 20 december afgerond. Bij onwerkbaar weer schuift deze datum door naar 2020. Verkeer kan tijdens de aanleg van dit fietspad gewoon doorrijden over de Nieuwleusenerdijk.

Werkzaamheden
In januari 2020 beginnen op hetzelfde traject werkzaamheden aan de Nieuwleusenerdijk (zie kaartje). Dit deel is nu opgebouwd als provinciale weg: één baan met twee stroken. De weg wordt straks door een berm gesplitst in twee afzonderlijke rijstroken. In deze periode is de weg volledig afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer.

Omleiding
Tijdens de werkzaamheden aan de weg worden fietsers van en naar Nieuwleusen via het nieuwe fietspad veilig langs het werkgebied geleid. Bussen rijden tijdens de werkzaamheden over het bestaande fietspad aan de noordzijde van de Nieuwleusenerdijk.Het auto- en vrachtverkeer tussen Nieuwleusen en Hessenpoort wordt omgeleid via de routes Jagtlusterallee-N377-A28 en Dedemsweg-N340. Betrokken ondernemers en aanwonenden worden hierover nog verder geïnformeerd.

Uit de auto
Het bouwteam maakt van de gelegenheid gebruik om werknemers op Hessenpoort uit de auto te krijgen en te stimuleren om de fiets te pakken. Wethouder William Dogger: “Dit is een mooi moment voor ondernemers om hun medewerkers te stimuleren om de auto te laten staan. Samen met de Provincie Overijssel en Kruitbosch worden tijdens de afsluiting van de Nieuwleusenerdijk, gratis E-bikes beschikbaar gesteld aan medewerkers uit Nieuwleusen die nu vaak de auto gebruiken. De bedoeling is dat zij ook daarna op de fiets naar hun werk gaan. Andere werknemers op Hessenpoort kunnen een week lang gratis een e-bike proberen. Zo maken we samen werk van duurzame mobiliteit.”

E-bike

Werknemers op Hessenpoort die een e-bike gratis willen proberen kunnen zich aanmelden op de site www.fietsenwerkt.nl/hessenpoort. Hier vinden ze ook meer informatie over dit initiatief. Op woensdag 11 december is een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden op Hessenpoort. Belangstellenden zijn welkom van 16.00 tot 18.00 uur bij de Technische Unie aan de Ravensburgstraat 2 in Zwolle. Meer informatie staat op Zwolle.nl/hessenpoort.