De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Nieuwe show van De Bruisende Buren van Zwolle-Zuid gaat in première

Nieuwe show van De Bruisende Buren van Zwolle-Zuid gaat in première
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE-ZUID – Bewoners van Zwolle-Zuid maken sinds juni 2016, onder de noemer ‘de Bruisende Buren’, muziektheater voor wijkgenoten. Op 23 en 24 juni gaat ‘de Bruisende Buren goes wild’ in première in De Nieuwe Bierton.

De première valt samen met de Kunst en Cultuurroute Schelle Oldeneel. Voor deze derde show schreven de deelnemers onder begeleiding eigen nummers, geïnspireerd door de thema’s en muziek van de musical Hair.

In de aanloop hebben jong en oud samen muzikale masterclasses gevolgd waarin verschillende muziekstijlen aan de orde kwamen. De deelnemers schreven onder begeleiding van een professionele muzikale coach een eigen nummer. Daarbij stonden de vragen 'als je mij zou kennen dan zou je weten dat...' en 'als je vijf minuten hebt om de wereld iets te zeggen, wat zou dat dan zijn?' centraal. Dit leverde een serie persoonlijke liedjes op. Samen met musici van Kameroperahuis, de Scootmobielclub, leerlingen van JenaXL, dansgroep Removez en het wijkkoor van Zwolle-Zuid presenteren De Bruisende Buren deze nummers in de show ‘de Bruisende Buren goes Wild’ tijdens de Kunst en Cultuurroute Schelle Oldeneel. De entree is gratis.

De Nieuwe Bierton aan de Schellerbergweg sluit binnenkort haar deuren. Halverwege april liet de eigenaar weten dat hij nog voor de zomer de deuren zal sluiten. Verschillende verenigingen maakten gebruik van deze locatie. Alle activiteiten in De Nieuwe Bierton zijn officieel met ingang van 1 juni gestopt. De Kunst & Cultuurroute Schelle Oldeneel op 23 en 24 juni is het laatste wat op deze locatie zal plaatsvinden. De speeldata zijn: vrijdag 23 juni om 20.00 uur en zaterdag 24 juni om 15.30 en 20.00 uur. Reserveren is niet nodig. Bezoekers worden verzocht op tijd te komen, want vol is vol.

De Bruisende Buren is muziektheater voor, door en over bewoners van Zwolle-Zuid. Bewoners van Zwolle-Zuid maken onder de noemer 'De Bruisende Buren' muziektheater voor wijkgenoten. Eerder vonden er twee edities plaats in juni en december 2016 in de vorm van kleine kleinschalige muzikale en theatrale routes. Deze editie is geïnspireerd door de thema's en muziek van de geruchtmakende musical Hair uit 1969 en resulteert in de wervelende show ‘de Bruisende Buren goes Wild’, naar een idee van wijkbewoner en kunstenaar Jehudi van Dijk. De regie is in handen van Céline Hoex en de muzikale leiding is in handen van Philip van Vorstenbosch. ‘De Bruisende Buren goes Wild’ wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zwolle, Provincie Overijssel, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Fonds Amateurkunst Zwolle en het BuurtCultuurfonds.