De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Nieuwe JobGroup voor werkzoekenden begint in augustus

Nieuwe JobGroup voor werkzoekenden begint in augustus
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Stichting Voor Elkaar Zwolle biedt aan het einde van de zomer een nieuwe JobGroup aan voor werkzoekenden. Een JobGroup bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur, waarin deelnemers hun krachten en valkuilen ontdekken en leren hoe ze zichzelf kunnen presenteren tijdens een sollicitatie.

Eind augustus gaat er een JobGroup van start. In een JobGroup gaan Zwolse werkzoekenden, onder begeleiding van twee getrainde vrijwilligers, aan de slag met thema’s rondom het zoeken van werk. De bijeenkomsten kennen een vaste structuur met een mix van ontmoeting, inspiratie en samenwerking. De JobGroup-bijeenkomsten worden gehouden op maandagochtenden 21 en 28 augustus; 4, 11, 18 en 25 september en 2 oktober van 09.00 tot 11.00 uur. Er zijn op dit moment nog plekken vrij.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.voorelkaarzwolle.nl/jobgroups of bellen naar 06-253 60 355. Aanmelden kan eveneens via zowel de website als telefoon.

Voor Elkaar Zwolle is een stichting die helpt vanuit de verbondenheid tussen Zwollenaren. Zwollenaren met schulden of financiële problemen kunnen terecht bij het project SchuldHulpMaatje. Een opgeleid maatje kan helpen bij het brengen van overzicht in inkomsten, uitgaven en onbetaalde rekeningen. Voor werkzoekenden wordt het project JobHulpMaatje aangeboden. Binnen het project JobHulpMaatje worden JobGroups georganiseerd, maar ook is er de mogelijkheid om (erna) individuele begeleiding van een maatje te krijgen.