De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Nieuwe borden leiden fietsers naar gratis bewaakte fietsenstallingen

Nieuwe borden leiden fietsers naar gratis bewaakte fietsenstallingen
Foto: Gemeente Zwolle
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De gemeente Zwolle heeft nieuwe borden geplaatst die binnenstadsbezoekers met de fiets naar de dichtstbijzijnde gratis bewaakte fietsenstalling in het Zwolse stadshart leiden.

“We vinden een gastvrije binnenstad belangrijk, voor alle bezoekers. Daarom hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd in goede bewaakte fietsenstallingen. Nog niet iedereen weet die goed te vinden, dus we wijzen nu met extra borden fietsers de weg naar onze stallingen”, aldus William Dogger, wethouder Verkeer en Mobiliteit. De nieuwe verwijsborden zijn vorige week geplaatst vanaf de belangrijkste entrees naar het centrum tot aan de vier bewaakte fietsenstallingen. Door het bijzondere formaat en de kleur oranje zijn de borden volgens de gemeente voldoende zichtbaar voor het fietsverkeer.

Zwolle heeft binnen de stadsgracht vier gratis bewaakte fietsenstallingen: Gasthuisplein, Rodetorenplein, Meerminneplein en Pletterstraat. De stalling in de Pletterstraat is sinds kort twee dagen per week geopend voor bezoekers: op vrijdag van 8.30 tot 18.30 uur en op zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur. Behalve de fietsenstalling Pletterstraat zijn de bewaakte stallingen alle dagen geopend en bewaakt gedurende de openingstijden. Fietsenstallingen Rodetorenplein en Meerminneplein blijven toegankelijk buiten de openingstijden. Fietsers kunnen bij de bewaakte stallingen gebruikmaken van extra gratis services zoals laadpunten voor de elektrische fiets, een leenbuggy, leenrollator, leenparaplu en (mindervaliden)toiletten. Meer informatie staat op www.zwolle.nl/fietsparkeren.