De Swollenaer

Maandag, 6 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Nederlands Bakkerijmuseum biedt deze zomer activiteiten

Nederlands Bakkerijmuseum biedt deze zomer activiteiten
Redactie: Erik-Jan Berends

HATTEM - De deuren van het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem gaan op zaterdag 4 juli weer open voor het publiek. Bezoekers kunnen zich er onderdompelen in de geschiedenis van brood en banket. Voor de jeugd zijn er ook deze schoolvakantie volop activiteiten.

“Weliswaar in aangepaste vorm maar daarom niet minder leuk”, belooft het museum dat op 4 juli ook een nieuwe locatie in gebruik neemt. Het is een monumentaal pand met rode luikjes dat onderdak biedt aan een poffertjessalon uit grootmoeders tijd. “Alleen al het interieur is de moeite van het bekijken waard”, meldt het museum in een persbericht. “Tussen al het fraais ziet u de bakkers aan het werk. Poffertjes bakken is een kunst en u zult verbaasd zijn over de vingervlugheid waarmee ze gebakken worden. Opeten kan met mooi weer ook buiten op het pleintje voor de salon.”

Familiebaktafel

Activiteiten ontbreken in het Nederlands Bakkerijmuseum niet. Rekening houdend met de huidige regelgeving zijn er wat aanpassingen. Het museum introduceert de ‘familiebaktafel’. Familieleden kunnen met elkaar koekjes bakken aan privétafels met voldoende afstand tot de andere gasten.

Zoektocht

De route in het museum is aangepast maar dat maakt de speurtocht voor de jeugd er alleen maar spannender op, is de verwachting. Er is een zoektocht naar deegrollers die een verstrooide bakker is kwijtgeraakt. De negentiende-eeuwse bakkerswinkel is daarbij het eindpunt waar de inzet wordt beloond.

Het Nederlands Bakkerijmuseum Openingstijden is in de zomervakantie geopend van 4 juli tot en met 29 augustus van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zie voor meer informatie www.bakkerijmuseum.nl.