De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Nazorgcentrum IntermeZZo verzorgt lezing en houdt heartpillowactie

Nazorgcentrum IntermeZZo verzorgt lezing en houdt heartpillowactie
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - In ‘oktober-borstkankermaand’ doet Nazorgcentrum IntermeZZo elk jaar iets speciaals voor vrouwen met borstkanker. Dit jaar zijn dat een bijzondere lezing en een actie met hartkussentjes.

Stewardess Evelien van der Werff kreeg twee keer borstkanker. Vanuit haar ervaringen en met de verzamelde informatie schreef ze een boek, getiteld ‘Routeplanner door de jungle van kanker’, van K naar Beter. Op donderdag 17 oktober komt Van der Werff naar Zwolle en vertelt ze bij IntermeZZo over haar ervaringen. Ook presenteert en signeert ze haar boek.

Van der Werff heeft de gevolgen van kanker geïntegreerd in haar leven en werkt weer volop. Ze vertelt tijdens haar presentatie hoe zij weer grip heeft gekregen op haar leven met en na borstkanker. Dat is ook waar Nazorgcentrum IntermeZZo voor staat: mensen met kanker en hun naasten steunen om zelf de regie op het leven met en na kanker te hervatten. Van der Werff gaat in gesprek met vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Ook hun naasten en zorgprofessionals zijn welkom.

Heartpillow

Vrouwen met borstkanker gaan vaak door een pittig medisch traject. Het leven wordt nooit meer zoals vóór de kanker. Tijdens de behandeling en ook daarna kunnen deze vrouwen wel een hart onder de riem gebruiken. IntermeZZo geeft in oktober-borstkankermaand een heartpillow cadeau. Dit is een maatwerk kussentje in de vorm van een hart dat fysieke ondersteuning en verlichting biedt in het aangedane gebied. Tevens is het een vorm van morele steun. De hele maand oktober kunnen vrouwen een heartpillow komen uitzoeken op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

De lezing is op donderdag 17 oktober van 10.30 tot 12.00 uur bij Nazorgcentrum IntermeZZo aan de Dr. Van Thienenweg 1A. De entree bedraagt 2,50 euro per persoon inclusief koffie, thee en wat lekkers. Aanmelden is noodzakelijk; dit kan via www.intermezzo-zwolle.nl of telefonisch: (038) 424 60 88.