De Swollenaer

Donderdag, 9 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

N35 Zwolle-Wijthmen wordt van 21 tot 24 juli afgesloten

N35 Zwolle-Wijthmen wordt van 21 tot 24 juli afgesloten
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De N35, tussen de kruising Oldeneelallee/Zalnéweg en de Hagenweg, wordt van vrijdag 21 juli 21.00 uur tot en met maandag 24 juli 05.00 uur afgesloten. Tijdens de afsluiting vinden diverse werkzaamheden plaats. Verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van vijftien minuten.

Verkeer vanuit Harderwijk naar Raalte kan op de A28 het beste afslag 18 Zwolle-Zuid nemen en vervolgens de N337 richting Wijhe. In Wijhe kan men dan via de N756 richting Raalte. Verkeer vanuit Meppel naar Raalte wordt geadviseerd op de A28 afslag 21 Ommen te nemen en dan de N340 richting Dalfsen. Bij Ommen neemt men dan de N348 richting Raalte.

Verkeer van Raalte richting Zwolle wordt geadviseerd via Wijhe te rijden. Men neemt dan in Raalte de N756 richting Wijhe en gaat in Wijhe rechtsaf de N337 op richting Zwolle. Wie via Ommen rijdt, neemt in Raalte de N348 richting Ommen, gaat bij Ommen linksaf naar de N340 richting Dalfsen en bij afslag 21 de A28 op richting Zwolle.

Ook voor lokaal verkeer zijn omleidingsroutes ingesteld. Zo wordt verkeer van Zwolle richting Heino via de N337, richting Laag Zuthem naar Heino geleid. Verkeer van Zwolle richting Dalfsen wordt geadviseerd via de A28, afslag 21 naar de N340 richting Dalfsen te rijden. Bestemmingsverkeer Wijthmen en Hoonhorst wordt via de N340, Dalfsen en de N757 (Kroesenallee/Poppenallee) geleid. Bestemmingsverkeer Laag Zuthem moet via de N337 of vanuit Heino rijden.

De omleidingsroutes staan aangegeven op gele borden langs de weg. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Eventuele wijzigingen worden bekendgemaakt via de lokale media, de website en met borden langs de weg.

In dit weekend worden nieuwe duikers geplaatst voor de Herfterwetering en de Marswetering en wordt er geheid voor de fundering van de middenpijler van de fietsbrug bij de Oldeneelallee. Verder krijgt het kruispunt Koelmansstraat een nieuwe indeling met nieuwe verkeerslichten en vinden op diverse locaties vlak langs de N35 asfalteringswerkzaamheden plaats.

Het verkeer op de N35 Zwolle-Wijthmen is toegenomen en de weg heeft tijdens de spits onvoldoende capaciteit om het verkeer goed te verwerken. Daarom wordt de weg verbreed naar twee maal twee rijstroken en kan de maximumsnelheid omhoog naar 100 kilometer per uur. Ter hoogte van Wijthmen komt een nieuw tracé dat bij de Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande weg richting Heino. De Kroesenallee wordt via een viaduct met op- en afritten op de nieuwe N35 aangesloten. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden eind 2018 gereed.