De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Muziektheater zoekt jongeren en ouderen voor muzikaal project in Zwolle-Zuid

Muziektheater zoekt jongeren en ouderen voor muzikaal project in Zwolle-Zuid
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE-ZUID - Voor iedereen van 15+ en 65+ uit Zwolle-Zuid die graag muziek maakt, zingt en/of eigen nummers schrijft, begint in maart het project ‘Bruisende Buren goes Wild’. Jongere en oudere deelnemers volgen muziekmasterclasses, schrijven eigen nummers en treden uiteindelijk samen op voor publiek.

‘Bruisende Buren goes Wild’ is geïnspireerd door Hair, de geruchtmakende musical uit 1969. Deelnemers schrijven eigen nummers onder begeleiding van een professionele muzikale coach. Ze mogen daarbij vooral een eigen draai en genre aan de Hair-nummers geven, of het nu hiphop, opera, rock, punk of levenslied is. Centraal staat dat de nummers uitdrukken waar de schrijvers voor staan, waarover ze zich opwinden in de maatschappij. Het is daarbij interessant om te ontdekken of de groep jongeren (15+) andere nummers schrijft dan de groep ouderen (65+). Alle nummers komen uiteindelijk samen in een show, die in juli meerdere keren voor publiek wordt gespeeld.

Aanmelden voor ‘Bruisende buren goes Wild’ kan tot 8 maart via bruisendeburen@gmail.com of (038) 750 12 53. De aftrap voor de deelnemers vindt vrijdag 17 maart plaats. Diezelfde maand volgen er masterclasses van muziekprofessionals. In april schrijft iedereen een eigen nummer onder begeleiding van een coach en in mei/juni zijn er repetities voor de show. Meer informatie is te vinden op www.bruisendeburen.nl.

De Bruisende Buren is een muziektheater voor, met en over bewoners van Zwolle-Zuid. Kameroperahuis, gevestigd in Zwolle, legt hiermee op verzoek van de gemeente Zwolle en met ondersteuning van Stadkamer verbindingen tussen wijkbewoners die elkaar anders niet waren tegengekomen. Een eerste kleinschalige muzikale en theatrale route ‘Ontdek De Bruisende Buren’ heeft in juni 2016 plaatsgevonden. Wijkbewoners speelden met hun verhalen en muziek of, als helpende hand, de hoofdrol. Met Kerst 2016 vonden er avontuurlijke expedities plaats door de wijk. Er waren optredens in huiskamers, garages en keukens.