De Swollenaer

Vrijdag, 3 april 2020

Al het nieuws uit Zwolle en omstreken

MS Fonds collecteert in de maand november

MS Fonds collecteert in de maand november
Redactie: Christiaan Schutte

ZWOLLE – Het Nationaal MS Fonds houdt van 18 tot en met 23 november de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte multiple sclerose. Ook in Zwolle gaat men de deuren bij langs.

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het twintigste en veertigste levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen. Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.

“Geef aan de collectant van het Nationaal MS Fonds. Iedere donatie –groot of klein– is welkom!”, aldus het fonds. De collectant van het Nationaal MS Fonds is te herkennen aan de collectebus met het oranje vlinderlogo. Nieuw dit jaar is doneren met de QR-code. Hiermee kun je ook digitaal kleine bedragen betalen. Het is ook mogelijk om een donatie over te maken op giro 5057 (NL 92 INGB 000000 5057) of sms STOPMS naar 4333 en doneer eenmalig twee euro.

Aanmelden als collectant kan ook nog steeds. Aanmelden kan je doen via de website www.nationaalmsfonds.nl.