<< Ga terug

Moreel appel op gezond politiek verstand (met beeld en geluid)

Moreel appel op gezond politiek verstand (met beeld en geluid)

BINNENLAND –Namens de Samenwerkende Actiegroepen tegen Laagvliegen (SATL) heeft Dalfsenaar Leon Adegeest van HoogOverijssel via een videoboodschap een moreel appel gedaan op het gezonde politieke verstand.

Recentelijk trokken de actiegroepen fel van leer tegen het ministerie omdat die slechts 3 van de 164.000 ingediende verbetervoorstellen had overgenomen. Minister Van Nieuwenhuizen gaf wel aan dat de vertrekroutes van Lelystad uiterlijk in de winter van 2021-2022 worden aangepast, zodat de vliegtuigen eerder kunnen gaan stijgen. Dat betekent dat de vliegtuigen na Hattem en Wezep kunnen klimmen, zodat ze bij Apeldoorn en verderop boven Gelderland hoger zullen vliegen dan eerst de bedoeling was.

Sinds de belevingsvlucht van vorig jaar lijkt het vliegtuiglawaai boven het Vechtdal en de regio Zwolle te zijn toegenomen. Dat constateren onafhankelijke bronnen van elkaar. Dit wordt door het ministerie bevestigd noch ontkend.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo