De Swollenaer

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Midwinter in de Papenstraat

Midwinter in de Papenstraat
Ingezonden door: Adrie Jongsma

Op zaterdag 17 december a.s. zijn vanaf 12.00 uur de verborgen pleintjes tussen Papenstraat en Praubstraat gehuld in winterse sferen. Er vindt een klein winterfestival plaats in het teken van kunst en cultuur. De creatieve ondernemers van de Papenstraat hebben hun krachten gebundeld en hebben deze sfeervolle binnenpleintjes uitgekozen als het kloppend hart van dit festival.

De Fraterhuiskamer Academie presenteert om 11.00 een filmcollege over de wonderbaarlijke wereld van Kerst vanuit film- en cultuurhistorisch perspectief.

Op het Celeplein staan verschillende marktkraampjes met handgemaakte producten. Onder het genot van gluhwein en warme chocolademelk kunt u in de Fraterhuiskamer, Papenstraat 3, vanaf 12.00 uur luisteren naar verschillende muzikale optredens van onder meer de Zwolse Vioolschool o.l.v. Adriaan Stoet. Ieder uur start er een rondwandeling door deze interessante buurt gegeven door Mink de Vries, met als thema 'De moderne devotie'.

In de Papenstraat 4 is Atelierwinkel Bijzonder-Heden de hele dag geopend voor mooie handgemaakte cadeaus.

Het festival is van 12 uur tot 17.00 uur en gratis toegankelijk.