De Swollenaer

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Meidenclub houdt modeshow in winkelcentrum Diezerpoort

Meidenclub houdt modeshow in winkelcentrum DiezerpoortMeidenclub houdt modeshow in winkelcentrum Diezerpoort
Redactie: Erik-Jan Berends

DIEZERPOORT – ‘Van afval kan je iets moois maken’ was de overduidelijke boodschap van de Meidenclub van Travers Welzijn. De Meidenclub hield vrijdag een modeshow in winkelcentrum Diezerpoort.

Catwalk, fashion en kinderchampagne; het ontbrak aan niets. Acht meiden uit Diezerpoort schitterden op de catwalk met eigen gemaakte kleding. Hun kleding en fashion maakten zij van rondslingerend afval in hun wijk. “Er ligt zoveel op straat, het is gewoon zonde om er niets mee te doen”, aldus Chaella, deelnemer van de Meidenclub. Corinne Tijsseling van Travers Welzijn vertelt dat achter de schermen meer gebeurde dan alleen het organiseren van een modeshow. Zo is er ook aandacht besteed aan het perfecte uiterlijk van modellen, het omgaan met social media, het geven van complimenten en het aannemen van een zelfverzekerde houding. “We werken gelijk aan zelfbewustzijn en stimuleren sociale vaardigheden. Dit hoort bij het welzijnswerk, benadrukt Tijsseling.