<< Ga terug

Meeste bewoners kunnen na brand wooncomplex Keersluis Zwolle weer naar huis

Meeste bewoners kunnen na brand wooncomplex Keersluis Zwolle weer naar huis

KAMPERPOORT – “Door een goede samenwerking met de hulpverlenende partijen konden de meeste bewoners zondagochtend weer terug naar hun woning. We hopen dat over een tijdje alle appartementen van de Keersluis weer bewoonbaar zijn”, zegt adjunct-directeur Wonen Martijn Sweitser van DeltaWonen in een persbericht.

Rond 04.00 uur brak er brand uit in het wooncomplex. Die werd snel geblust, waardoor iedereen met alleen een flinke schrik is vrijgekomen, meldt de woningbouwcorporatie. “Bewoners zijn tijdelijk ondergebracht in de Nieuwe Haven. In de loop van de ochtend konden de meesten weer terug naar hun appartement.” Voor bewoners van de appartementen met brandschade wordt vervangende woonruimte gezocht. Sweitser: “Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en zijn de meeste bewoners met de schrik vrijgekomen. Mijn complimenten en dank voor de aandacht en zorg waarmee onze huurders zijn opgevangen door de Nieuwe Haven van IJsselheem.

Onbewoonbaar

Het zorgcomplex wordt op dit moment schoongemaakt en goed gelucht. De oorzaak van de brand wordt nu onderzocht. De appartementen met brandschade zijn onbewoonbaar. Het is nog niet duidelijk wanneer deze appartementen weer bewoonbaar zijn. Dit gaat volgens DeltaWonen zeker nog enige tijd duren. “Voor deze bewoners is passende tijdelijke huisvesting gevonden. Er is hierbij ook rekening gehouden met bewoners die zorg ontvangen of nodig hebben.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo