De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Meer winkeliers doen mee aan Blauwvingerdagen

Meer winkeliers doen mee aan Blauwvingerdagen
Foto: Erik-Jan Berends
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD – De Zwolse binnenstad staat op de woensdagen 4, 11, 18 en 25 juli van 10.00 tot 17.00 uur weer in het teken van de jaarlijkse Blauwvingerdagen. Dit jaar doen er meer winkeliers mee aan de grote braderie.

“De organisatie is overgegaan van CityCentrum naar ZwolleFonds”, legt Sigrid van der Wal van ZwolleFonds uit. “De ondernemers kunnen nu tegen een lager tarief deelnemen.” De grootste braderie van noordoost Nederland bestaat dit jaar uit ruim 250 kramen en grondplaatsen. Die staan opgesteld in de Diezerstraat, Luttekestraat, Oude Vismarkt, Grote Markt en de Roggenstraat. Op de Melkmarkt staat traditiegetrouw de brocantemarkt van Vitales.

“We hebben de opzet van CityCentrum overgenomen. Onze wens is wel om van de Blauwvingerdagen meer een evenement te maken. Dat zal komend jaar of anders het jaar daarop vorm krijgen”, verwacht Van der Wal. Extraatjes tijdens deze editie zijn een dierenwelzijnsmarkt bij de eerste markt op 4 juli en talrijke kinderactiviteiten op het Grote Kerkplein tijdens de laatste op 25 juli. Van der Wal: “De kinderactiviteiten met onder meer een springkussen, klimmuur en schminken waren vorig jaar erg populair. We doen dit op deze datum, omdat het de enige Blauwvingerdag is die in de schoolvakantie valt.” Rond de horeca in de Voorstraat valt veel muziek te beluisteren.

Dat er weer meer winkeliers meedoen, juicht Van der Wal toe. “Dat is ook altijd de isnteek van de Blauwvingerdagen geweest. Zo laat je zien wat Zwolle te bieden heeft. Bijna het hele ‘parcours’ staat nu vol.” Versnaperingen kunnen bezoekers onder meer kopen bij de diverse foodtrucks en natuurlijk zijn de talrijke terrassen in de stad ook geopend.