De Swollenaer

Zondag, 9 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Matthäus Passion in Hattem

Ingezonden door: Stichting Matthäus Passion Hattem

Op donderdag 2 april zal de eerste uitvoering van de Matthäus Passion in Hattem plaatsvinden, georganiseerd door de Stichting Matthäus Passion Hattem en uitgevoerd door de Nieuwe Philharmonie Utrecht olv Johannes Leertouwer. Deze uitvoering werd door de NRC met 5 sterren beoordeeld: “Leertouwer zou je met zijn minimale bezetting het meest ‘authentiek’ kunnen noemen. Gedragen door schitterende stemmen was deze intieme Matthäus een hoogtepunt van het passie seizoen”.

Harry Rikaart, voorzitter van de Stichting: “Ik zie het al helemaal voor mij, de Markt volgestampt met mensen in afwachting van het begin, een volle kerk, dan een hele mooie uitvoering en, na afloop, de kerk die leegstroomt op ons fraaie Marktplein, en de volle terrassen, zo mooi”.

Saskia van der Marel, secretaris van de Stichting: “de voorbereidingen zijn in volle gang, wij hebben al de helft van de kaarten verkocht en de verwachting is dat we de rest ook kwijtraken. Wil je erbij zijn, wacht dan niet tot het allerlaatste moment, de kans is aanwezig dat we dan uitverkocht zijn”.

De Stichting wordt inmiddels gesteund door een grote groep van donateurs, door de gemeente Hattem, het Cultuurfonds Hattem en door lokale ondernemers. “Hier zijn wij heel blij mee” aldus Saskia, “wij voelen ons in ons initiatief gesteund”.

Kaarten kunt u bestellen via www.matthauspassionhattem.nl. U vult een online formulier in, u krijgt vervolgens een bevestigingsmail met een factuur. De kaarten krijgt u half maart bij u thuis.